Året 2016

Så stänger vi boken på 2016 och öppnar den om 2017. Vi tror på spännande saker. Digitala trendspanare förutspår ett år där snapchat förutspås bli ännu mer etablerat. Detsamma gäller andra plattformar som gör det möjligt att kunna skicka direkta meddelande till andra personer. För tio år sedan höll vi kontakt med varandra via telefon och sms, ville man vara lite vild skickade man ett mms.  Jämför det med idag. Hur många av dina online/telefonkonversationer sker med en digital lösning. Förmodligen är det galet många.

Med anledning av detta är det många som pratar om och försöker få kläm på hur vi ska kunna mäta engagemanget i dessa medier. Eftersom allt fler av våra konversationer sker i privata gruppchattar, på egenskapade forum där alla de som vanligtvis springer runt och mäter saker på internet inte når. Jag vet inte om jag tror att det är något som kommer att lösas under 2017. Men det innebär säkert att en mängd intressanta projekt med avsikt att lösa problemet kommer att starta.

Med allt detta sagt och hur mycket jag än älskar allting som händer i den digitala världen så vill jag ändå avsluta året med en uppmaning till er att träffa era nära och kära, gör något riktigt med dem.

Häromdagen bjöd jag tillexempel min systerson på teater. Något som jag sällan, för att inte säga aldrig, gör annars. Vi gick ”genom rosengården…” och såg Mio, min Mio på stadsteatern. När jag var lika gammal som systersonen så mins jag hur bra jag tyckte att boken var när jag var liten. Jag minns också att det gjordes en TV-teater av den som var mycket bättre än den där usla filmen (trots att en ung Christian Bale gjorde så gott han kunde). Stadsteaterns version gjorde mig inte besviken. Samma sak som gäller för content gäller för böcker. God kvalitet vinner alltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *