Bästa verktygen för att bygga din webbplats

De senaste åren har flödet av verktyg för att kunna bygga webbsidor ökat. Personligen tycker jag ingen är lika bra som WordPress, men allt beror på hur komplicerat man vill att det ska vara. WordPress kräver lite mer kunskap och pill för att få en sida snygg. Om man är villig att pyssla med det blir resultatet betydligt mer flexibelt. Samtidigt har jag full förståelse för att det inte alltid krävs. Ibland räcker det med en enkel sida som bygger på en snygg och funktionell mall. Så varför krångla till det mer än nödvändigt? Här kommer våra bästa alternativ till WordPress:

Jimdo: Jimdo fungerar både för nybörjare och mer avancerade användare. Japp, det går att anpassa HTML, CSS och JavaScript. Samtidigt har den drag and drop för widgets, kontaktformulär, bloggar, gallerier, videor och kartor.smidigt. Jimdo har ungefär 20 miljoner användare runt om i världen.

Wix: Wix har hundratals mallar som är skräddarsydda för olika användningsområden. Mallarna är dessutom flexibla och går att layouta vidare baserat på dina behov. Wix används av runt 90 miljoner människor.

Duda: Det bästa med Duda är att de har en funktion som gör det möjligt att layouta hur sidan ska se ut specifikt i mobilen. Idag är det viktig att ha en responsiv design som anpassar hur sidan visas beroende på om det är på en dator, mobil eller padda. De flesta mallar är responsiva idag. Det betyder ändå inte alltid att de är snygga. Då är det bra att ha möjligheten att kunna fixa de små detaljerna.

Webnode: Det här verktyget används av över 27 miljoner människor. Unikt är också att man kan få webbhosting i samma verktyg. Det finns också stöd för 20 språk, massor med mallar, drag and drop, SEO-verktyg och besöksnanalys.

Har du någon favorit? Skriv gärna och berätta i kommentarsfältet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *