Bloggar, Youtubevideos och Rubriker

Många pratar ju om att bloggen är död. Men det tror inte vi. Den har bara förändrats. Från att tidigare ha handlat om lite allt möjligt till att bli mer specialiserad. Men lever och har hälsan det har den.

Bloggar du? Eller är du intresserad av att starta. Att blogga är ett alldeles utmärkt sätt att komma i kontakt med andra människor som har samma intressen som du. I kombination med andra sociala medier kommer du att knyta kontakter och bli ännu bättre på det du redan gillar.

En förutsättning för att kunna blogga är i och för sig att man gillar att skriva. Om du inte gillar att skriva är kanske inte bloggande din grej. Men då finns det andra saker att göra. Filmer på Youtube till exempel.

Rubriker

Men oavsett om du lägger upp filmer där så måste du lägga ner lite energi på rubriksättning. Att sätta rubriker är ofta rätt svårt. De ska vara lockande och iögonfallande. Under senare år har rubriker av typen ”Kerstin skulle köpa en hund och du kommer inte tro vad som hände sen…”. Sådana rubriker lockar onekligen en hel del läsare och tittare och kallas för ”clickbait”. Tanken är att få in så många besökare som möjligt på sidan där nyheten sedan har
stuffats in bland en massa reklam. Det är på det sättet företaget generar pengar, på reklamen. Samtidigt är det en balansgång mellan din egen trovärdighet. Skriver du på det sättet måste du också kunna leverera något spektakulärt annars kommer det att bli lite som Peter och vargen. Läsaren slutar lita på dig.

Var tydligyoutube

Ett annat bra tips när det gäller rubriksättning är att vara tydlig och inte för finurlig. Folk har inte tid att försöka klura ut hur smart din rubrik är. Handlar din film om jordgubbar bör det framgå på ett rätt tydligt sätt i rubriken. Oavsett om du den är för en film eller ett blogginlägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *