Vi är med kontor

Sedan en tid tillbaka har vi upplevt att våra kontorslokaler har varit lite för trångbodda eftersom vi har vuxit och blivit fler. Nu har vi äntligen hittat en kontorslösning som passar oss perfekt. Vägen dit har däremot varit lång och då vi av erfarenhet vet att majoriteten av företagen i Stockholm kämpar med kontorsfrågan, tänkte vi därför dela med oss av hur processen och tankegången har sett ut för oss!

Jakten på kontor

Likt majoriteten av de svenska företagen är vi små. Något som innebär att man oftast har en begränsad budget samtidigt som framtiden är oviss. Kommer vi kunna växa och bli fler eller kommer vi behöva göra nedskärningar?

Detta ställer såklart till problem när man är på jakt efter kontor eftersom man inte riktigt vet hur stora lokaler man behöver. Samtidigt som man vill ha utrymme till övers inför framtida rekryteringar har man heller inte råd att stå med tomma utrymmen allt för länge…

När vi först började leta efter kontor så kikade vi framförallt på lokaler i BRF:er i Stockholmsförorter. Dessa lokaler låg nämligen rimligt till i pris, men oftast var de väldigt stora eller också väldigt små. Något som gav oss stor huvudvärk. Allra helst ville vi också sitta närmare stadskärnan, vilket dock är uteslutet för ett litet företag som oss.

Då vi inte var helt tillfredsställda med de lokaler som vi hittills hade hittat, började vi således att leta efter andra lösningar. Och till slut hittade vi en kontorslösning som passade oss perfekt!

Kontorshotell blev lösningen

Till slut föll valet på ett centralt beläget coworking space, eller kontorshotell som de också brukar kallas. En lösning för oss var för bra för att vara sann. Inte nog med att vi fick tillgång till öppna coworkingytor, fick vi också möjligheten att hyra ett eller flera kontorsrum.

Även möjligheten att tillgå mötes- och konferensrum var för oss guld värt. För att inte tala om alla inkluderade kringtjänster som tidigare har varit otroligt påfrestande. Det har också varit väldigt trevligt att lära känna alla andra företag som vi delar lokaler med.

Summan av kardemumman är att vi starkt kan rekommendera dig som letar efter kontor i Stockholm att överväga kontorshotell/coworking spaces. En modern och attraktiv lösning som vi tror kommer att växa sig allt starkare i framtiden. Vi längtar åtminstone inte tillbaka till egna lokaler!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *